Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 6 trin og ingredienser til 4 personer. Lad hele familien være med og lave mad i aften, vi skal nemlig fylde grillen med lækkerier. Vi griller kuller med citron og soltørrede tomater, grillost og sprøde pitabrød. Samtidigt som vi griller laver vi også tzatziki, en cremet ostedip med yoghurt og salatost, og så ovnbager vi kartofler krydrede med rosmarin, citron og hvidløg. Og til denne græsk inspirerede måltid laver vi selvfølgelig også en græsk salat med cherrytomater, oliven, oregano, salatost og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
100 g
Soltørrede tomater
300 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1000 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rosmarin
250 g
Cherrytomater
500 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
1 pose
Oregano
70 g
Kalamataoliven
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
4 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Agurk
40 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Sukker til sauce
½ spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Salt til dressing
½ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Forvarm grill på 200°C på middel varme, og dryp med en smule olivenolie.
Halver citron.
Pres eller hak halvdelen af hvidløg fint.
Hak rosmarin fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på 2 bageplader med bagepapir. Dryp med olivenolie, citronsaft, krydr med rosmarin, hvidløg, salt og et nip peber, og vend sammen.Bag i ovnen i 25-35 min, indtil gyldne.
Imens, smuldr halvdelen af salatost i en mellemstor skål
Tilsæt yoghurt, sukker, olivenolie, salt og et nip peber. Pisk indtil glat, 1-2 min.
Pres eller hak resterende hvidløg fint.
Riv agurk groft.
Pres så meget væske ud som muligt fra agurk.
I en mellemstor skål blandet agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber.
Skær løg i tynde skiver.
Halver cherrytomater.
Skær agurk i halve skiver.
Hak oregano fint.
Halver oliven.
Bland tomat, agurk, oliven, løg, oregano, citronsaft, olivenolie, salt og peber i en lille skål. Smuldr resterende salatost over.
Skær citron i 0,5 cm skiver.
Hak soltørrede tomater groft.
Dub fisk tør med køkkenrulle, pensl med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Lav 4 sølvpapirbåde med 4 stykker 30x30 cm sølvpapir. Dryp med olivenolie i midten, og top med en citronskive, fisk og soltørrede tomater.
Fold siderne op for at lave en båd. Pres de åbne ender godt sammen, men lad toppen stå åben.
Grill fisk i 10-12 min, indtil gennemstegt.
Skær grillost på bredden i tynde skiver, og pensl med olivenolie på begge sider. Grill grillost på grillen i 2-3 min på hver side, indtil gylden.
Grill pitabrød i 1-2 min på hver side, indtil gyldne og skær i 4 trekanter.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler på et fad, og top med ostedip.
Anret fisk toppet med solsikkekerner på et fad.
Server med græsk salat, grillost, pitabrød og tzatziki.