I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker halloumisalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt halloumi, hvidløgsyoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Salat
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Bredbladet persille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløg
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Oregano, tørret
1 tsk
Sukker (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 1)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Placer et hvidløgsfed (uskrællet) på bagepladen, når der er 10 min tilbage.
Riv citronskal, og halver citron. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand* [1 spsk | 2 spsk], olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], citronskal [1 tsk | 2 tsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Vend rødløg i skålen.
Skær peberfrugt i 1/2 cm tykke strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg grillost i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.
Hæld citron-hvidløgsdressing over kartofler på bagepladen, og vend sammen. Vend kartofler i skålen med salat. Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med grillost og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.