topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk grillostsalat

Græsk grillostsalat

med ovnstegte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker grillostsalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt grillost, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Citron

½ stk

Rødløg

½ g

Oregano, tørret

125 g

Cherrytomater

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Salat

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Vand til syltning

1 spsk

Olie til syltning

1 tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2770 kJ
Kalorier (kcal)662 kcal
Fedt35.7 g
Mættet fedt23.8 g
Kulhydrat51.1 g
Sukker16.8 g
Protein33.1 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland vand, olivenolie, citronsaft, sukker og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen.

Bland salat
3

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Halver cherrytomater.

Hak salat groft.

Hak persille fint.

Bland grøntsager og persille i en stor skål, og krydr med salt og et nip peber.

Steg grillost
4

Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Bland kartoffelsalat
5

Vend kartofler (lad køle af en smule) i skålen med salat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt, salt og et nip peber.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Top med grillost og hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image