I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker grillostsalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt grillost, hvidløgsyoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
½ g
Oregano, tørret
125 g
Cherrytomater
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Salat
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Vand til syltning
1 spsk
Olie til syltning
1 tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.
Imens, halver citron.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland vand, olivenolie, citronsaft, sukker og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Halver cherrytomater.
Hak salat groft.
Hak persille fint.
Bland grøntsager og persille i en stor skål, og krydr med salt og et nip peber.
Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Vend kartofler (lad køle af en smule) i skålen med salat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt, salt og et nip peber.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.
Top med grillost og hvidløgsyoghurt.