topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk hakkebøf

Græsk hakkebøf

med bagte kartofler og hjemmelavet tzatziki

I aften drømmer vi os væk til Grækenland og laver karakteristisk græsk mad med stil! Vidunderlige hakkebøffer får perfekt smag af at blive krydret med oregano og vores færdige krydderiblanding, som vi kalder Jorden Rundt. Vi serverer vores hakkebøffer med ovnbagte kartofler og en sprød tomatsalat med rødløg og basilikum. Og vi bikser selvfølgelig også en cremet tzatziki sammen!

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Hvede
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

250 g

Hakket oksekød

12.5 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

½ g

Oregano, tørret

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 stk

Æg (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Mælk (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)572 kcal
Energi (kJ)2393 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat50 g
Sukker13.3 g
Protein37.2 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. 

Forbered agurk
2

Riv agurk fint, og pres væde ud gennem en si. 

Krydr med et nip salt i en lille skål.

Lav tomatsalat
3

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hak rødløg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Hak basilikum fint.

Bland tomat, rødløg, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og balsamico i en skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg hakkebøffer
4

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], mælk [1 spsk | 2 spsk], panko [1/2 pose, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk], Jorden Rundt og halvdelen af hvidløg i en stor skål. 

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, og steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
5

Pres resterende væde ud af agurk, og bland med yoghurt, et nip peber og resterende hvidløg i en lille skål.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. 

Drys med resterende basilikum.