I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med fantastisk kuller, som får lov at simre i en spændende sauce med grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft og basilikum. Samtidig bager vi kartofler krydret med oregano, og så laver vi en frisk tomatsalsa. Vi topper herlighederne med kølende yoghurt, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
½ stk
Citron
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Hvidløgsfed
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
½ g
Oregano, tørret
½ dl
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak basilikum fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak tomat groft.
Skyl salat.
Hak hvidløg fint.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og basilikum i en lille skål.
Bland tomat, salat, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Steg med skindsiden nedad i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret kartofler, fisk og tomatsalat på tallerkener.
Dryp med yoghurt.