Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
75 g
Fraiche
stk
Agurk
15 ml
Balsamico
500 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Agurk, piccolo
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Citron
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær citron i både. Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie* og citronsaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.]. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5).
Riv hvidløg fint. Riv agurk groft. Pres væde fra i en si. Bland agurk, fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Krydr kylling med salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side. Overfør til en skål. Vend med BBQ-sauce. Overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min.
Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft (gem lidt til anretning). Bland rødløg, tomat, persille, balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.