Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en fantastisk laks, som vi først topper med smuldret salatost med middelhavskrydderier og derefter bager gylden i ovnen. Samtidigt laver vi kartoffelbåde med citron, en frisk tomatsalat med rødløg og balsamico og en skøn tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
½ stk
Citron
½ g
Oregano, tørret
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Halver citron [½ stk, 2P].
Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft [1 spsk I 2 spsk], krydr med oregano [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en skål.
Smuldr salatost [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Tilsæt Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip peber, og vend sammen.
TIP: Smuldr salatosten så fint som muligt.
Dup laks tør med køkkenrulle, og placer med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
Top med salatost.
Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt, når kartoflerne har 10 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Hak tomat groft.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Bland rødløg, tomat, balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.
Anret laks, kartofler og tomatsalat på tallerkener.
Server med tzatziki.