I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med klassiske ingredienser fra middelhavslandet. Vi ovnbager kartofler med oregano og citronsaft, og samtidig steger vi svinemørbrad med middelhavskrydderier. Og vi har selvfølgelig ikke glemt den græske salat, vores variant indeholder rødløg, tomat, agurk og salatost. Vi serverer herlighederne med kølende yoghurtdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
500 g
Kartofler
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Oregano, tørret
4 g
Middelhavsdrøm
½ stk
Citron
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med citronsaft [1 spsk I 2 spsk] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg kød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat og agurk i 2 cm tern.
Skær salatost [½ pakke, 2P] i 1 cm tern.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, tomat, agurk, salatost, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en lille skål.
Skær kød i skiver.
Anret kød, salat og kartofler på tallerkener.
Server med yoghurtdressing.