Græsk inspireret svinekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret svinekød

Græsk inspireret svinekød

med oreganokartofler og græsk salat

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med klassiske ingredienser fra middelhavslandet. Vi ovnbager kartofler med oregano og citronsaft, og samtidig steger vi svinemørbrad med middelhavskrydderier. Og vi har selvfølgelig ikke glemt den græske salat, vores variant indeholder rødløg, tomat, agurk og salatost. Vi serverer herlighederne med kølende yoghurtdressing.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

500 g

Kartofler

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ g

Oregano, tørret

4 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2494 kJ
Kalorier (kcal)596 kcal
Fedt24.8 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat54.8 g
Sukker11.4 g
Protein39.2 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med citronsaft [1 spsk I 2 spsk] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], krydr med oregano [½ pakke, 2P], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Bag kød
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.

Steg kød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Imens, skær tomat og agurk i 2 cm tern.

Skær salatost [½ pakke, 2P] i 1 cm tern. 

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Lav græsk salat
4

Bland rødløg, tomat, agurk, salatost, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Lav yoghurtdressing
5

Bland yoghurt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en lille skål.

Skær kød i skiver.

Server
6

Anret kød, salat og kartofler på tallerkener. 

Server med yoghurtdressing.