Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel.
Bland tranebær, couscous, kyllingebouillon og salt [1/2 stk | 1 stk] i en skål. Tilsæt kogende vand, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.
Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.
Bland hakket oksekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko, salt [1/2 stk | 1 stk], et nip peber og halvdelen af persille i en skål.
Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Brun kofta i 2-3 min. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Vend ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak tomat og agurk fint.
Skær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.
Vend tomat, agurk, appelsin og resterende persille i skålen med couscous, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Anret appelsintabouleh og kofta på tallerkener.
Top med yoghurt.