topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk kofta

Græsk kofta

med appelsintabouleh og kølende yoghurt

Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Panamad

250 g

Hakket oksekød

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)626 kcal
Energi (kJ)2620 kJ
Fedt19.7 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat69.7 g
Sukker18.5 g
Protein40.1 g
Salt6.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel.

Bland tranebær, couscous, kyllingebouillon og salt [1/2 stk | 1 stk] i en skål. Tilsæt kogende vand, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.

Bland fars
2

Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.

Bland hakket oksekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], panko, salt [1/2 stk | 1 stk], et nip peber og halvdelen af persille i en skål. 

Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Brun kofta i 2-3 min. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Vend ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland tabouleh
4

Hak tomat og agurk fint. 

Skær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.

Bland couscous
5

Vend tomat, agurk, appelsin og resterende persille i skålen med couscous, og krydr med et nip salt og peber. 

TIP: Tilsæt en smule olivenolie.

Server
6

Anret appelsintabouleh og kofta på tallerkener.

Top med yoghurt.