I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker pulled bean-salat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt pulled beans, hvidløgsyoghurt og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Salat
1 stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløg
240 g
Pulled beans
(Indeholder Gluten, Hvede, Byg, Æg, Soja)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Oregano, tørret
1 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et hvidløgsfed (uskrællet), når kartoflerne har 10 min tilbage.
Halver citron. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt rødløg, og vend sammen.
Skær peberfrugt i tynde strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg pulled beans i 3-4 min, eller indtil brunet.
Hæld citron-hvidløgsdressing over kartoflerne på bagepladen, og vend sammen. Vend kartofler i skålen med salat. Pres hvidløg ud af skallen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med et nip salt og peber.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med pulled beans og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.