topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk rejesalat

Græsk rejesalat

med oreganobagte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejsen til Grækenland, og vi frister med en frisk og fyldig rejesalat. Vi ovnbager kartofler med oregano, og blander dem derefter med citrondressing, peberfrugt, cherrytomater, salat og persille. Vi topper med stegte rejer og cremet hvidløgsyoghurt, og så er vores græske rejesalat klar.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

500 g

Kartofler

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 g

Oregano, tørret

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tomat

½ stk

Romainesalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)508 kcal
Energi (kJ)2125 kJ
Fedt17.6 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat61.4 g
Sukker19.2 g
Protein25.1 g
Salt0.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af oregano og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Placer et hvidløgsfed på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Lav citrondressing
2

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Hak resterende hvidløg fint.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], rødløg, hakket hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål.

Lav salat
3

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Skær tomat i 2 cm tern. 

Hak hjertesalat groft.

Hak persille fint.

Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 3 min tilbage.

Steg rejer med resterende oregano i 1-2 min, eller indtil gyldne og gennemstegt.

Krydr med et nip salt, og tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland hvidløgsyoghurt
5

Vend kartofler med citrondressing på bagepladen.

Vend kartofler (lad køle af en smule) i gryden med salat.

Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål.

Tilsæt yoghurt, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Tilsæt et skvæt citronsaft.

Top med rejer og hvidløgsyoghurt.

Drys med resterende persille.