I aften går den kulinariske rejsen til Grækenland, og vi frister med en frisk og fyldig rejesalat. Vi ovnbager kartofler med oregano, og blander dem derefter med citrondressing, peberfrugt, cherrytomater, salat og persille. Vi topper med stegte rejer og cremet hvidløgsyoghurt, og så er vores græske rejesalat klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
500 g
Kartofler
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Rødløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 g
Oregano, tørret
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
½ stk
Romainesalat
1 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af oregano og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Placer et hvidløgsfed på bagepladen, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Hak resterende hvidløg fint.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], rødløg, hakket hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Skær peberfrugt i tynde strimler.
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak hjertesalat groft.
Hak persille fint.
Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 3 min tilbage.
Steg rejer med resterende oregano i 1-2 min, eller indtil gyldne og gennemstegt.
Krydr med et nip salt, og tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Vend kartofler med citrondressing på bagepladen.
Vend kartofler (lad køle af en smule) i gryden med salat.
Pres hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel i en lille skål.
Tilsæt yoghurt, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt og peber.
Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.
Tilsæt et skvæt citronsaft.
Top med rejer og hvidløgsyoghurt.
Drys med resterende persille.