I denne opskrift har vores kok Pernille givet denne elskede græske klassiker et twist og serverer salaten med ristede kikærter krydret med vidunderlig aromatisk oregano, og lidt tyggemodstand i form af ristede solsikkefrø. De friske grøntsager skæres i rimeligt store mundfulde, den smuldrede salatost giver dejlig salthed, og den frisklavede tzatziki giver et nydeligt spark. Dernæst læg tænderne i en friskbagt hvidløgsbaguette og drøm dig væk til solrige eventyr.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Fraiche
60 g
Blandet salat
150 g
Græsk salatost
½ stk
Baguette
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
1 pakke
Kikærter
1 pose
Kruspersille
1 stk
Tomat
20 g
Solsikkefrø
1 g
Oregano, tørret
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
1.33 spsk
Smør
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Skær brød [1/2 stk, 2 pers.] i 3 cm tykke skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak persille fint. Hak tomat groft.
Bland smør* og 1/2 hvidløg med et nip salt* og peber* i en lille skål. Smør brød på begge sider med hvidløgssmør. Fordel på en bageplade med bagepapir. Fordel solsikkefrø ved siden af. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden.
Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Tilsæt kikærter, oregano og et nip salt* og peber*. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Riv agurk groft. Pres væde fra i en si. Bland agurk, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende hvidløg med et nip salt* og peber* i en skål.
Bland kikærter, tomat, rødløg, salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.
Anret græsk salat i dybe tallerkener. Top med smuldret salatost, solsikkefrø og persille. Server med tzatziki og hvidløgsbrød.