topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk salat

Græsk salat

med salatost, kikærter & hvidløgsbrød

I denne opskrift har vores kok Pernille givet denne elskede græske klassiker et twist og serverer salaten med ristede kikærter krydret med vidunderlig aromatisk oregano, og lidt tyggemodstand i form af ristede solsikkefrø. De friske grøntsager skæres i rimeligt store mundfulde, den smuldrede salatost giver dejlig salthed, og den frisklavede tzatziki giver et nydeligt spark. Dernæst læg tænderne i en friskbagt hvidløgsbaguette og drøm dig væk til solrige eventyr.

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Fraiche

60 g

Blandet salat

150 g

Græsk salatost

½ stk

Baguette

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rødløg

1 pakke

Kikærter

1 pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

20 g

Solsikkefrø

1 g

Oregano, tørret

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)259 kcal
Energi (kJ)1083 kJ
Fedt16.7 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat14.4 g
Sukker1.3 g
Protein9.2 g
Salt0.4 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Skær brød [1/2 stk, 2 pers.] i 3 cm tykke skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak persille fint. Hak tomat groft.

Bag hvidløgsbrød
2

Bland smør* og 1/2 hvidløg med et nip salt* og peber* i en lille skål. Smør brød på begge sider med hvidløgssmør. Fordel på en bageplade med bagepapir. Fordel solsikkefrø ved siden af. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden.

Steg kikærter
3

Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Tilsæt kikærter, oregano og et nip salt* og peber*. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Lav tzatziki
4

Riv agurk groft. Pres væde fra i en si. Bland agurk, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende hvidløg med et nip salt* og peber* i en skål.

Lav græsk salat
5

Bland kikærter, tomat, rødløg, salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.

Server
6

Anret græsk salat i dybe tallerkener. Top med smuldret salatost, solsikkefrø og persille. Server med tzatziki og hvidløgsbrød.