I aften laver vi en skøn græsk salat med kartofler, peberfrugter, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper den fantastiske salat med græsk salatost, og cremet hvidløgsyoghurt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 g
Oregano, tørret
1 g
Tørret timian
1 stk
Grøn peberfrugt
1 stk
Peberfrugt
½ stk
Rødløg
125 g
Cherrytomater
1 stk
Salat
½ stk
Citron, økologisk
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Del kartofler (uskrællet) på langs. Placer kartofler og hvidløg [1 stk | 1 stk] på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med oregano, timian og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Riv citronskal, og halver citron. Hak resterende hvidløg fint.
Bland vand* [2 spsk | 4 spsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], hakket hvidløg, citronsaft [1/2 stk, 2P], citronskal [1 tsk | 2 tsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål.
Skær peberfrugter i strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat og persille groft. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Tag bagepladen med kartofler og hvidløg ud af ovnen. Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. Vend kartofler med citrondressing på bagepladen. Vend kartofler i skålen med salat.
Anret græsk salat i skåle. Top med smuldret salatost. Drys med resterende persille. Server med hvidløgsyoghurt.