Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
1 pose
Mynte
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel. Bland tranebær, couscous, kyllingebouillon og salt* [1/2 stk | 1 stk] i en skål. Tilsæt kogende vand, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland hakket oksekød, Panamad, æg* [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg, salt* [1/4 stk | 1/2 stk] og et nip peber* i en skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Brun koftaer i 2-3 min. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Vend koftaerne ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak mynte fint. Hak tomat og agurk fint. Skær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Vend mynte, tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous.
Krydr fraiche [1/2 pakke, 2P] med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret appelsintabouleh på tallerkener. Top med koftaer. Server med dressing.