topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske koftaer

Græske koftaer

med appelsintabouleh og citronyoghurt

I aften laver vi saftige koftaer, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og persille. Et farverigt og indbydende tilbehør er appelsin med couscous, appelsin, agurk, tomat og persille. Vi topper med kølende citronyoghurt, og så er maden færdig!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Panamad

225 g

Hakket oksekød

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ pose

Bredbladet persille

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2568 kJ
Kalorier (kcal)614 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat68.6 g
Sukker17.7 g
Protein37.1 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Tilbered couscous
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og kyllingebouillon i kog i en gryde.

Tilsæt couscous og tranebær, og tag gryden af varmen. Lad trække under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Form koftaer
2

Hak persille [½ pose, 2P] fint.

Bland hakket oksekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af persille, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered frugt og grønt
4

Hak tomat og agurk fint.

Skræl appelsin [1/2 stk, 4P], fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Lav tabouleh
5

Vend tomat, agurk, appelsin og resterende persille i gryden med couscous.

Krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret appelsintabouleh på tallerkener.

Top med koftaer og yoghurt.