I aften laver vi saftige koftaer, der får et spændende twist af at farsen indeholder Panamad og persille. Et farverigt og indbydende tilbehør er appelsin med couscous, appelsin, agurk, tomat og persille. Vi topper med kølende citronyoghurt, og så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Panamad
225 g
Hakket oksekød
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Appelsin
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ pose
Bredbladet persille
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Citron
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og kyllingebouillon i kog i en gryde.
Tilsæt couscous og tranebær, og tag gryden af varmen. Lad trække under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hak persille [½ pose, 2P] fint.
Bland hakket oksekød, Panamad, æg [1 stk | 2 stk], rasp, halvdelen af persille, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak tomat og agurk fint.
Skræl appelsin [1/2 stk, 4P], fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Vend tomat, agurk, appelsin og resterende persille i gryden med couscous.
Krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret appelsintabouleh på tallerkener.
Top med koftaer og yoghurt.