Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske middelhavskoftaer med vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og tomat, som vi topper med græsk salatost og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og tomat i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, Panamad, æg, rasp, hvidløg, salt og et nip peber i en stor skål.
Rul fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt gennem et viskestykke eller en si.
Bland agurk, yoghurt, halvdelen af persille og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Top kartofler og tomat med smuldret salatost, når der er 10 min tilbage.
Drys med resterende persille, når kartoflerne er færdige, og vend sammen.
Anret koftaer, kartofler og tomat på tallerkener.
Top med tzatziki.