I aften drømmer vi os væk til Grækenland, og laver fantastiske koftaer. Samtidig laver vi sprøde fritter med middelhavskrydderier og en frisk græsk salat med salat, cherrytomat, radiser og salatost. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at lave en cremet dild-tzatziki og sprøde pitabrød med mynteolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Middelhavsdrøm
150 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
75 g
Radiser
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
225 g
Hakket oksekød
4 g
Panamad
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Mynte
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, hvidløg, yoghurt, dild salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Halver cherrytomater.
Skær radiser i tynde skiver.
Smuldr salatost.
Bland salat, cherrytomater, radiser, salatost, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland hakket oksekød, Panamad, rasp, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak mynte fint.
Bland mynte, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med mynteolie.
Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil sprøde.
Skær i kvarte.
Anret koftaer, kartofler, græsk salat og pita på tallerkener.
Server med dild-tzatziki.