I aften drømmer vi os væk til Grækenland, og laver fantastiske koftaer. Samtidig laver vi sprøde fritter med middelhavskrydderier og en frisk græsk salat med salat, cherrytomat, radiser og salatost. Og vi er ikke færdige endnu, vi når nemlig også at lave en cremet dild-tzatziki og sprøde pitabrød med mynteolie.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
225 g
Hakket oksekød
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
75 g
Radiser
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Salat
1 pose
Mynte
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
2 spsk
Olie til urteolie
¼ tsk
Salt til urteolie
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, hvidløg, yoghurt, dild, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Halver cherrytomater.
Skær radiser i tynde skiver.
Smuldr salatost.
Bland salat, cherrytomater, radiser, salatost, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland hakket oksekød, Panamad, rasp, æg, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak mynte fint.
Bland mynte, olivenolie og salt i en lille skål.
Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med mynteolie.
Bag i ovnen i 2-3 min, eller indtil sprøde.
Skær i kvarte.
Anret koftaer, kartofler, græsk salat og pita på tallerkener.
Server med dild-tzatziki.