I aften går den kulinariska rejsen til Grækenland, og vi frister med en masse lækkerier. Vi marinerer kød i middelhavskrydderier, og steger det derefter gylden. Vi fylder lune pitabrød med kød, syltet rødløg, frisk tomat og cremet tzatziki. Hjemmelavede fritter passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
300 g
Svinekamfilet
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Rødløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og vend med Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød (inklusive marinade) i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat i både.
Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Smør pitabrød med smør [1 spsk I 2 spsk], og placer på risten i ovnen.
Bag i 3-4 min, eller indtil gennemvarme.
Fyld pitabrød med grøntsager, kød, rødløg og halvdelen af tzatziki.
Server med fritter og resterende tzatziki.