Grillet steak og skalotteløgssmør
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillet steak og skalotteløgssmør

Grillet steak og skalotteløgssmør

med bagte kartoffelbåde og frisk rucolasalat

Gem denne opskrift til en ekstra festlig aften. Her har vi nemlig skabt en fantastisk opskrift, som med garanti vil skabe begejstring omkring bordet. Vi frister med mør, perfekt stegt steak, som vi topper med skalotteløgssmør. Perfekte tilbehør er kartoffelbåde med hvidløg og persille, og en frisk rucolasalat med mandler, ost og æble.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Æg
Sennep
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

½ pose

Bredbladet persille

500 g

Kartofler

70 g

Rucola

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 pose

Timian

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Skalotteløg

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder Mælk)

20 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

½ stk

Æble

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)962 kcal
Energi (kJ)4023 kJ
Fedt63.8 g
Mættet fedt22.6 g
Kulhydrat56.4 g
Sukker12.4 g
Protein43 g
Salt0.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet. 

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Skær kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, hak skalotteløg og persille [1/2 pose, 2P] fint.

Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].

Hak mandler groft, og halver citron [½ stk, 2P].

Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver. 

Skyl rucola.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Karamelliser løg
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg og timian i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og et nip salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Steg bøffer
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på høj varme.

Steg bøffer i 1 min på hver side.

Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav rucolasalat
5

Vend rucola, mandler, høvlet ost og æble med honning-sennepsdressing og et nip salt i en skål.

Rør smør [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip peber i skålen med skalotteløg.

Vend kartofler med persille på bagepladen, når kartoflerne er færdige. 

Skær bøffer i skiver.

Server
6

Anret bøffer, salat og kartofler på tallerkener.

Top bøffer med skalotteløgssmør.

Server med mayonnaise.