Gem denne opskrift til en ekstra festlig aften. Her har vi nemlig skabt en fantastisk opskrift, som med garanti vil skabe begejstring omkring bordet. Vi frister med mør, perfekt stegt steak, som vi topper med skalotteløgssmør. Perfekte tilbehør er kartoffelbåde med hvidløg og persille, og en frisk rucolasalat med mandler, ost og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
½ pose
Bredbladet persille
500 g
Kartofler
70 g
Rucola
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Timian
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Skalotteløg
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
½ stk
Æble
½ stk
Citron
2 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Skær kartofler (uskrællet) i både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak skalotteløg og persille [1/2 pose, 2P] fint.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
Hak mandler groft, og halver citron [½ stk, 2P].
Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skyl rucola.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg og timian i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og et nip salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på høj varme.
Steg bøffer i 1 min på hver side.
Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Vend rucola, mandler, høvlet ost og æble med honning-sennepsdressing og et nip salt i en skål.
Rør smør [2 spsk | 4 spsk] og et stort nip peber i skålen med skalotteløg.
Vend kartofler med persille på bagepladen, når kartoflerne er færdige.
Skær bøffer i skiver.
Anret bøffer, salat og kartofler på tallerkener.
Top bøffer med skalotteløgssmør.
Server med mayonnaise.