Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Risotto er velsmagende og fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Aftenens risotto indeholder porre, hvidløg og en hjemmelavet urtepesto med ost, citron, persille, purløg og basilikum. Vi serverer vores fantastiske risotto med salatost, ovnbagt tomat og frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Purløg
1 pose
Basilikum
4 g
Hvide Løjer & Urter
150 g
Risottoris
40 g
Rucola
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ stk
Citron
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 stk
Tomat
1 stk
Porre
2 stk
Hvidløgsfed
1 spsk
Smør (trin 2)
6 dl
Vand (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær porre i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre med Hvide Løjer & Urter i 3-4 min, eller indtil mør.
Tilsæt ris og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige og velduftende.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, skær tomat i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt, peber og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil blød.
Imens, skyl rucola.
Hak persille, purløg og basilikum fint.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland purløg, basilikum, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.
Tag panden af varmen, når risottoen er færdig. Tilsæt urtepesto, og krydr med et stort nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med rucola, tomat og smuldret salatost.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.