topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grøn pestorisotto

Grøn pestorisotto

med ovnbagt tomat og græsk salatost

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Risotto er velsmagende og fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Aftenens risotto indeholder porre, hvidløg og en hjemmelavet urtepesto med ost, citron, persille, purløg og basilikum. Vi serverer vores fantastiske risotto med salatost, ovnbagt tomat og frisk rucola.

Tags:
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Purløg

1 pose

Basilikum

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 g

Risottoris

40 g

Rucola

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

2 stk

Tomat

1 stk

Porre

2 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

6 dl

Vand (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2934 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt37.2 g
Mættet fedt16.3 g
Kulhydrat69.1 g
Sukker8.4 g
Protein20.3 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær porre i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Steg porre
2

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre med Hvide Løjer & Urter i 3-4 min, eller indtil mør.

Tilsæt ris og hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige og velduftende.

Forbered risotto
3

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Bag tomater
4

Imens, skær tomat i både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt, peber og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil blød.

Tilsæt urtepesto
5

Imens, skyl rucola.

Hak persille, purløg og basilikum fint.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland purløg, basilikum, finrevet ost, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.

Tag panden af varmen, når risottoen er færdig. Tilsæt urtepesto, og krydr med et stort nip salt og peber. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med rucola, tomat og smuldret salatost.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.