I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Kylling Kiev indebærer, at kyllingebryst bliver fyldt og ovnstegt til perfektion. Vi fylder vores kylling med hvidløgssmør og ost, og panerer derefter i panko. Fantastiske tilbehør er blød kartoffelmos og en sprød rødkålssalat med tranebær og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
500 g
Bagekartoffel
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Rødkål, skåret
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Smør til smør
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak hvidløg fint.
Bland hvidløg og smør i en lille skål.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.
Krydr med salt, fyld med hvidløgssmør og gouda, og fold sammen.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland rødkål, tranebær, honning-sennepsdressing og et nip salt i en mellemstor skål.
Hak basilikum fint.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend basilikum i saucen lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Server med sauce.