Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter

Gyldenstegte gedeost- og bønne-croquetter

med bagte kartofler og grønne bønner

Croquetter møder man ofte i det sydeuropæiske køkkenen, hvor de kan være fyldt med alverdens spændende ingredienser. Vores croquetter laves af moste hvide bønner og gedeost, som krydres med hvidløg og purløg og paneres i panko og finrevet ost, før de steges sprøde og gyldne i olivenolie. Server med bagte halve kartofler og grønne bønner, som får en cremet sennepsdip til selskab. Top med smagfuld rucola og en syrlig vinaigrette.

Allergener:
Mælk
Sennep
Gluten
Hvede
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Citron

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

40 g

Rucola

150 g

Grønne bønner

1 pakke

Cannellinibønner

1 pose

Purløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til bøffer

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til vinaigrette

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til vinaigrette

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3120 kJ
Kalorier (kcal)746 kcal
Fedt32.2 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat75.8 g
Sukker8.5 g
Protein28.5 g
Salt6.5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered croquetter
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.

Hæld vand fra bønner.

Bland panko, finrevet ost, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Mos bønner og gedeost groft i en stor skål. Tilsæt hvidløg, purløg, salt og et nip peber, og rør rundt.

Form fars til croquetter (3 pr. person) med en ske, og vend i skålen med pankoblanding.

TIP: Tryk de panerede croquetter godt sammen, så pankoen sidder fast.

Forbered grøntsager
3

Skyl rucola.

Halver citron.

Skær ender af grønne bønner.

Steg croquetter
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Fordel grønne bønner på bagepladen med kartofler, når de har 5 min tilbage.

Bland dressinger
5

Imens, bland crème fraiche, sennep, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en anden lille skål.

Server
6

Anret kartofler, croquetter og grønne bønner på tallerkener. 

Top med rucola og græskarkerner.

Dryp med vinaigrette.

Server med sennepsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image