I aften frister vi med velsmagende og fyldig "hyggemad". Skønne krebinetter får et spændende twist ved at blive krydret med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas favorit. Vidunderligt tilbehør er kogte kartofler og spidskål og en fantastisk persillesovs med masser af fløde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
200 g
Spidskål
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Kruspersille
4 g
Kyllingebouillon
½ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 4)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 11-12 min.
Imens, bland hakket svine-/kalvekød, Mamas Favorit og salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Kom panko i en anden dyb tallerken.
Vend bøffer i æg og derefter i panko, og stil til side på en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg krebinetter i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Krebinetterne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Skær spidskål i 4 cm stykker.
Tilsæt spidskål til gryden, når kartoflerne har 3 min tilbage, og kog videre i 2-3 min, eller indtil kartoflerne nemt kan deles med en kniv og kålen er mør.
Hæld vand fra, tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Stil til side med låg på.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, et skvæt vand, persille og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret krebinetter, kartofler og spidskål på tallerkener.
Top med persillesovs.