Vi er stolte over at sætte vores navn på denne fantastiske opskrift med et væld af skønne ingredienser. Vi laver sprøde fritter, som vi vender med bacon og topper med ost. Samtidigt panerer vi kylling i panko og chiliflager, steger den gylden og topper den med spicy sriracha-honning. Vi server kylling og fritter med en sprød slaw med stegt majs, lime og kål og fraiche vendt med hvidløg, purløg og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 g
Chiliflager
20 g
Sriracha
50 g
Honning
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
500 g
Kartofler
150 g
Spidskål, skåret
1 dåse
Majs
1 stk
Lime
70 g
Bacon, tern
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hæld væde fra majs.
Halver lime [½ stk, 2P].
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Overfør til en skål, og vend med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], spidskål og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk].
Hak purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, hvidløg, purløg og mayonnaise i en lille skål.
Bland honning og sriracha i en anden lille skål.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og chiliflager i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Vend kartofler med bacon [1/2 pakke, 2P] på bagepladen, når der er 15 min tilbage, og bag i resterende tid.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden.- Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret kylling, fritter, slaw og fraiche i skåle.
Top kylling med sriracha-honning.
Drys fritter med finrevet ost.