Smag en storslået, vegetarisk burger af den fineste gede- og komælk, der fører dig hele vejen til det cypriotiske landskab. Lad halloumien få selskab af let opvarmede briocheboller, smurt med et tyndt lag mayonnaise. Krydr burgeren med en forfriskende hjemmelavet salsa og nyd noterne af koriander, lime og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Briocheboller
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ pose
Mynte
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 stk
Lime, økologisk
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
200 g
Halloumi
1 stk
Rødløg
1 stk
Forårsløg
4 tsk
Sukker (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Snit forårsløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Hak mynte [1/2 pose, 2P] fint. Skær lime i både. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm sukker* [4 tsk | 8 tsk], hvidvinseddike og vand* [1dl | 2dl] i en lille gryde. Tilsæt rødløg, når sukkeret er smeltet, og lad simre i 2 min.
Fisk rødløg op fra gryden med en gaffel, og overfør til en skål. Reducer eddiken til halvdelen. Tilsæt forårsløg, agurk og mynte til skålen med rødløg. Tilsæt eddike (lad køle lidt af inden) og et skvæt limesaft, og rør rundt.
Varm boller i ovnen i 3-4 min. Skær halloumi i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 4-5 min på hver side.
Smør boller med mayonnaise. Fyld med salat, halloumi og agurkesalat. Server med limebåde.