Halloumi! Osten, der ikke smelter, når du steger den - perfekt i burger! Smør briochebollerne med mayonnaise, krydr burgerne med en lækker salsa, og server en velsmagende agurksalat med hjemmelavede fritter. Nyd smagen af koriander, lime og rødløg i halloumi-burgeren, og send smagsløgene helt til tops i tabellen. Denne middag får næsten et rødt kort for at være for god!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Briocheboller
1 stk
Lime, økologisk
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
200 g
Halloumi
1 stk
Rødløg
1 stk
Forårsløg
3 tsk
Sukker (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Snit forårsløg fint. Skær agurk i 1 cm tern. Hak mynte fint. Skær lime i både. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm sukker* [3 tsk | 6 tsk], hvidvinseddike og vand* [1 dl | 2 dl] i en lille gryde. Tilsæt rødløg, når sukkeret er smeltet, og lad simre i 2 min.
Fisk rødløg op fra gryden med en gaffel, og overfør til en skål. Reducer eddiken til halvdelen. Tilsæt forårsløg, agurk og mynte til skålen med rødløg. Tilsæt eddike (lad køle lidt af inden) og et skvæt limesaft, og rør rundt.
Varm boller i ovnen i 3-4 min. Skær halloumi i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 4-5 min på hver side.
Smør boller med mayonnaise. Fyld med salat, halloumi og agurkesalat. Server med limebåde.