Nyd et herligt grønt måltid med vores mellemøstligt-inspireret Harissa-honningglaseret tofubowl. Denne vegetariske ret byder også på luftige jasminris, granatæblesalat, limesyltet rødløg og en klat syrlig mynteyoghurt, der giver en farverig og frisk madoplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
½ stk
Citron
½ stk
Rødløg
½ stk
Granatæble
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
180 g
Tofu
(Indeholder Soja)
4 g
Harissa-krydderi
12.5 g
Honning
1 dåse
Tomatpuré
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland et skvæt citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Hak tomat og agurk groft.
Hak mynte og koriander (adskilt).
Bland tomat, agurk, granatæble, koriander, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, mynte, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland tomatpuré, honning, Harissa-krydderi, salt og vand i en lille skål.
Skær tofu i 2 cm stykker.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Vend tofu i skålen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tofu i 5-6 min, eller indtil brunet. Tilsæt harissasauce, og steg videre i 1 min, eller indtil tofuen er glaseret.
Anret ris, salat, rødløg og tofu i skåle.
Top med mynteyoghurt.