Harissa-paneret sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa-paneret sej

Harissa-paneret sej

med røget paprikakartofler og basilikummayo

I aften topper vi sej med panko og Harissa-krydderi, og bager den sprød og gylden. Den får selskab i ovnen af kartofler og rødløg krydret med røget paprika, og samtidig laver vi en frisk rucolasalat med tomat og cremet basilikummayonnaise med hvidløg og citron.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Harissa-krydderi

500 g

Kartofler

40 g

Rucola

4 g

Røget paprika

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

½ stk

Citron

1 stk

Rødløg

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2556 kJ
Kalorier (kcal)611 kcal
Fedt27 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat62.5 g
Sukker8.9 g
Protein29.8 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav basilikummayonnaise
2

Imens, hak basilikum fint.

Halver citron [½ stk, 2P].

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland mayonnaise, basilikum, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og Harissa-krydderi i en anden lille skål.

Forbered fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Placer på en anden bageplade med bagepapir.

Top med pankoblanding, og pres let, så den fastner. 

Bag fisk
4

Vend kartofler med rødløg på bagepladen, når der er 12 min tilbage, og bag i resterende tid.

Bag fisk i 11-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bland salat
5

Imens, skyl rucola. 

Hak tomat groft.

Bland tomat, rucola og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret rucolasalat og kartofler på tallerkener.

Top kartofler med fisk. 

Server med basilikummayonnaise.