I aften topper vi sej med panko og Harissa-krydderi, og bager den sprød og gylden. Den får selskab i ovnen af kartofler og rødløg krydret med røget paprika, og samtidig laver vi en frisk rucolasalat med tomat og cremet basilikummayonnaise med hvidløg og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Harissa-krydderi
500 g
Kartofler
40 g
Rucola
4 g
Røget paprika
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
½ stk
Citron
1 stk
Rødløg
½ stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak basilikum fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland mayonnaise, basilikum, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og Harissa-krydderi i en anden lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Placer på en anden bageplade med bagepapir.
Top med pankoblanding, og pres let, så den fastner.
Vend kartofler med rødløg på bagepladen, når der er 12 min tilbage, og bag i resterende tid.
Bag fisk i 11-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skyl rucola.
Hak tomat groft.
Bland tomat, rucola og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret rucolasalat og kartofler på tallerkener.
Top kartofler med fisk.
Server med basilikummayonnaise.