Jorden Rundt-krydret grøn linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jorden Rundt-krydret grøn linsesalat

Jorden Rundt-krydret grøn linsesalat

med græsk salatost og sprøde croutoner

I aften steger vi vores Jorden Rundt-krydderiblanding i olivenolie med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi afkølede linser med spinat, tomat, agurk og syltede grøntsager. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost og sprøde pitacroutoner med røget paprika.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Hvede
Gluten
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

2 stk

Tomat

½ pakke

Grønne linser

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Rødløg

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

4 g

Røget paprika

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Radiser

1 g

Chiliflager

60 g

Spinat

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til linser

1 spsk

Vand til linser

¼ tsk

Salt til linser

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2658 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt33.7 g
Mættet fedt13.5 g
Kulhydrat59.2 g
Sukker13.6 g
Protein18.3 g
Salt5.8 g

Fremgangsmåde

Forbered linser
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Hæld væde fra grønne linser, og hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Jorden Rundt og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

 Tilsæt linser, chiliflager, smør, vand, salt og et nip til peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Sylt grøntsager
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citron.

Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg og radiser i skålen, og stil til side.

Lav croutoner
3

Skær pitabrød i 2 cm strimler.

Bland pitabrød, olivenolie, røget paprika, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.

Hak tomat groft.

Skyl spinat.

Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Vend afkølede linser i skålen.

Smuldr salatost
5

Smuldr salatost groft.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med croutoner.

Dryp med fraiche.

Drys med salatost.