Honning- og sennepsbagt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsbagt laks

Honning- og sennepsbagt laks

med cremet kartoffelsalat og bagte rødbeder

Denne opskrift passer udmærket til en festlig weekendaften. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og bager den til perfektion. Vi serverer vores laks med en cremet kartoffelsalat med dild, mayonnaise og fraiche, bagt rødbede toppet med gedeost og ristede hasselnødder og en frisk salat med radiser, citron, persille og agurk.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Mælk
Æg
Sennep
Sulfitter
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

1 pose

Dild

2 stk

Rødbede

75 g

Radiser

60 g

Blandet salat

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

50 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Smør til fisk

½ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til kartofler

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5595 kJ
Kalorier (kcal)1337 kcal
Fedt92.3 g
Mættet fedt25.3 g
Kulhydrat73.3 g
Sukker21.8 g
Protein56.8 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Bag rødbede
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør.

Kog kartofler
2

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og stil til side med låg på.

Bag laks
3

Skær smør i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med honning-sennepsdressing og smør.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

Fordel hasselnødder i et hjørne af bagepladen med rødbede, når der er 10 min tilbage i ovnen.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav citrondressing
4

Imens, hak agurk groft.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citron.

Hak dild og persille groft.

Skyl salat.

Pisk citronsaft, salt, olivenolie og sukker sammen i en stor skål.

Lav kartoffelsalat
5

Hak hasselnødder groft lige inden servering.

Vend dild, mayonnaise, salt og fraiche i gryden med kartofler.

Vend radiser, salat, persille og agurk i skålen med citrondressing.

Server
6

Anret laks på en stor tallerken, og dryp med smør fra det ildfaste fad.

Server salat, kartofler og rødbede i skåle. 

Top rødbede med gedeost og hasselnødder.