Denne opskrift passer udmærket til en festlig weekendaften. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og bager den til perfektion. Vi serverer vores laks med en cremet kartoffelsalat med dild, mayonnaise og fraiche, bagt rødbede toppet med gedeost og ristede hasselnødder og en frisk salat med radiser, citron, persille og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
500 g
Kartofler
½ stk
Citron
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
1 stk
Agurk
60 g
Blandet salat
75 g
Radiser
2 stk
Rødbede
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
50 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Skær smør [2 spsk I 4 spsk] i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med honning-sennepsdressing og smør.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
Fordel hasselnødder i et hjørne af bagepladen med rødbede, når der er 10 min tilbage i ovnen.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hak agurk groft.
Skær radiser i tynde skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Hak dild og persille groft.
Skyl salat.
Pisk citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] sammen i en stor skål.
Hak hasselnødder groft lige inden servering.
Vend dild, mayonnaise, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og fraiche i gryden med kartofler.
Vend radiser, salat, persille og agurk i skålen med citrondressing.
Anret laks på en stor tallerken, og dryp med smør fra det ildfaste fad.
Server salat, kartofler og rødbede i skåle.
Top rødbede med gedeost [1/2 pakke, 2P] og hasselnødder.