Honning- og sennepsstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sennepsstegt laks

Honning- og sennepsstegt laks

med cremet kartoffelsalat og bagt rødbede

Denne opskrift passer udmærket til en festlig weekendaften. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og bager den til perfektion. Vi serverer vores laks med en cremet kartoffelsalat med dild, mayonnaise og fraiche, bagt rødbede toppet med gedeost og ristede hasselnødder og en frisk salat med radiser, citron, persille og agurk.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sennep
Sulfitter
Æg
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid45 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)

500 g

Kartofler

½ stk

Citron

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Bredbladet persille

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

1 stk

Agurk

60 g

Blandet salat

75 g

Radiser

2 stk

Rødbede

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

50 g

Gedeost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5541 kJ
Kalorier (kcal)1324 kcal
Fedt92.4 g
Mættet fedt25.3 g
Kulhydrat70 g
Sukker22.8 g
Protein56.5 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rødbede
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær rødbede (uskrællet) i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
 
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil mør.

Kog kartofler
2

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Bag laks
3

Skær smør [2 spsk I 4 spsk] i tern.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk]. 

Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med honning-sennepsdressing og smør.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

Fordel hasselnødder i et hjørne af bagepladen med rødbede, når der er 10 min tilbage i ovnen.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav citrondressing
4

Imens, hak agurk groft.

Skær radiser i tynde skiver.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Hak dild og persille groft.

Skyl salat.

Pisk citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] sammen i en stor skål.

Lav kartoffelsalat
5

Hak hasselnødder groft lige inden servering.

Vend dild, mayonnaise, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og fraiche i gryden med kartofler.

Vend radiser, salat, persille og agurk i skålen med citrondressing.

Server
6

Anret laks på en stor tallerken, og dryp med smør fra det ildfaste fad.

Server salat, kartofler og rødbede i skåle. 

Top rødbede med gedeost [1/2 pakke, 2P] og hasselnødder.