Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano, og grillost stegt i honning er lige så velsmagende, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
1 stk
Citron
125 g
Cherrytomater
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
½ g
Oregano, tørret
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til tomat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med oregano, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv halvdelen af agurk, og skær resten i skiver.
Skær grillost i skiver (2 pr. person).
Skær citron i både.
Skyl salat.
Bland agurkeskiver, cherrytomater, salat, honning-ingefærdressing og et skvæt citronsaft i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Pres så meget væske ud af revet agurk som muligt gennem et viskestykke eller en si, og bland med yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Tilsæt honning, når der er 1 min tilbage, sænk til middel varme, og vend sammen.
Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.
Server med tzatziki.