topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningstegt grillost

Honningstegt grillost

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og grillost stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honning

1 stk

Citron

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

½ g

Oregano, tørret

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til tomat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2533 kJ
Kalorier (kcal)605 kcal
Fedt28.2 g
Mættet fedt22.8 g
Kulhydrat60.5 g
Sukker14 g
Protein32.4 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bag tomater
2

Imens, halver cherrytomater, og fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-20 min. 

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv halvdelen af agurk, og skær resten i skiver.

Forbered grillost
3

Skær grillost i skiver (2 pr. person).

Lav tzatziki og salat
4

Skær citron i både.

Skyl salat.

Bland agurkeskiver, cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en mellemstor skål.

Pres så meget væske ud af revet agurk som muligt gennem et viskestykke eller en si, og bland med yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg grillost
5

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Tilsæt honning, når der er 1 min tilbage, sænk til middel varme, og vend sammen.

Server
6

Anret fritter, grillost og salat på tallerkener.

Server med tzatziki.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image