Hurtig plantefars-'arrabiata'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hurtig plantefars-'arrabiata'

Hurtig plantefars-'arrabiata'

med stegte cherrytomater og frisk basilikum

Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien. I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, sojasauce, balsamico, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi rigatoni, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Hurtig
Lynhurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Byg
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

125 g

Cherrytomater

180 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Pasta

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 dåse

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Gemt pastavand

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til vegetarprotein

1 spsk

Smør til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2931 kJ
Kalorier (kcal)701 kcal
Fedt20.7 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat86.5 g
Sukker18.2 g
Protein35.4 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg plantefars
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.

Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav sauce
3

Tilsæt balsamico, sojasauce, tomatpuré, pastavand, smør og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.

Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
4

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med basilikum og finrevet ost.