Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien. I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med plantefars, sojasauce, balsamico, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi rigatoni, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
125 g
Cherrytomater
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1.5 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til vegetarprotein
1 spsk
Smør til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil 'al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, cherrytomater og peberfrugt med salt i 4-5 min, eller indtil farsen er brunet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt balsamico, sojasauce, tomatpuré, pastavand, smør og sukker, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.
Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med basilikum og finrevet ost.