Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien! I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med hakket svine- og kalvekød, skalotteløg, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi spaghetti, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Tomatpuré
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 g
Chiliflager
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Peberfrugt
4 g
Hvide Løjer & Urter
125 g
Cherrytomater
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
Forbered grøntsager Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær skalotteløg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket svine-/ kalvekød, skalotteløg, cherrytomater, peberfrugt og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min. TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt balsamico, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré og pastavand [1,5 dl | 3 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta og halvdelen af finrevet ost, og rør godt rundt.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med basilikum og resterende finrevet ost.