Skøn spicy hyggemad som vil blive elsket af hele familien! I aften laver vi nemlig pasta arrabiata-style. Arrabiata betyder "vred" på italiensk, og understreger, at meningen med retten er at den skal være stærk. Vi tilbereder en fyldig sauce med hakket svine- og kalvekød, skalotteløg, peberfrugt, cherrytomater, hvidløg og chili. Samtidig koger vi spaghetti, som vi blander med saucen. Vi topper med ost og basilikum, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
125 g
Cherrytomater
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
2 spsk
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, skalotteløg, cherrytomater, peberfrugt og salt i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg, Hvide Løjer & Urter og chiliflager, og steg videre i 1-2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt balsamico, sukker, tomatpuré og pastavand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med basilikum og resterende finrevet ost.