Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Tikka betyder små stykker og masala betyder krydderiblanding, og det beskriver denne ret godt. Vi steger blomkålsbuketter og kartoffeltern og lader dem simre i en fantastisk sauce med Tikka Masala, tomatpuré, kokosmælk og indiske krydderier. Vi serverer vores tikka masala med luftige ris, peanut crunch med koriander og chili og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Kartoffeltern, forkogte
1 stk
Blomkålsbuketter
30 g
Tikka masala
½ dåse
Tomatpuré
100 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Mild Mahal
1 g
Chiliflager
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
150 g
Jasminris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg blomkål, Mild Mahal, Tikka Masala og tomatpuré [1/2 dåse, 2P] i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt grøntsagsbouillon, kokosmælk [1/2 pakke, 2P], kartofler [1/2 pakke, 2P], vand [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og rør rundt.
Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og blomkålen er mør.
Imens, hak koriander og peanuts groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland koriander, peanuts, chiliflager, et skvæt limesaft, et nip salt og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener.
Top med peanut-crunch og yoghurt.