Der er en grund til, at vi igen og igen vender tilbage til sprød, paneret kylling - det er jo så vanvittigt godt! I denne opskrift giver du paneringen smag af aromatisk hvidløg, og de kogte kartofler smager du til med en klat smør og citron. Til dette serveres syndigt gode karamelliserede løg og en frisk pæresalat, der giver retten balance.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Purløg
15 ml
Balsamico
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Citron
1 stk
Rødløg
70 g
Rucola
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pære
⅔ spsk
Vand
1 tsk
Sukker
efter behov
Smør
1 stk
Æg
¼ tsk
Salt
Skær kartofler (uskrællet) i kvarte. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær pære i tynde, halve skiver. Hak purløg fint. Skær citron i både.
Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller gryde. Pisk æg* i en dyb tallerken. Bland panko, hvidløg, et nip salt* og 1/2 purløg i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg* og derefter i panko.
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Kog kartofler i 15-20 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en klat smør* og resterende purløg. Krydr med salt* og peber*. Vend rucola og pære med et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sukker* og vand*. Steg i 3-4 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.
Hæld olie* i samme stegepande (skyl af først), så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Friter kylling i 5-6 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener. Top med karamelliserede rødløg.