Der er en grund til, at vi igen og igen vender tilbage til sprød, paneret kylling - det er jo så vanvittigt godt! I denne opskrift giver du paneringen smag af aromatisk hvidløg, og de kogte kartofler smager du til med persille. Til dette serveres syndigt gode karamelliserede løg i rødvinssauce og en frisk pære-rucolasalat, der giver retten balance.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Kruspersille
40 g
Rucola
1 stk
Rødløg
1 stk
Pære
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak hvidløg og persille fint.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Skyl rucola.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Tilsæt persille og et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for at gøre kartoflerne ekstra cremede.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko og hvidløg i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tilsæt rødvinssauce, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Imens, bland rucola og pære i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top med sauce.