Hvidløgspaneret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hvidløgspaneret kylling

Hvidløgspaneret kylling

med persillekartofler og karamelliserede rødløg

Der er en grund til, at vi igen og igen vender tilbage til sprød, paneret kylling - det er jo så vanvittigt godt! I denne opskrift giver du paneringen smag af aromatisk hvidløg, og de kogte kartofler smager du til med persille. Til dette serveres syndigt gode karamelliserede løg i rødvinssauce og en frisk pære-rucolasalat, der giver retten balance.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kruspersille

40 g

Rucola

1 stk

Rødløg

1 stk

Pære

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3147 kJ
Kalorier (kcal)752 kcal
Fedt21.6 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat89.3 g
Sukker15 g
Protein48.8 g
Salt2.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Hak hvidløg og persille fint.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Skyl rucola.

Kog kartofler
2

Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Tilsæt persille og et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for at gøre kartoflerne ekstra cremede.

Paner kylling
3

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko og hvidløg i en tredje dyb tallerken. 

Vend kylling i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast på panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Karamelliser rødløg
5

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Tilsæt rødvinssauce, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Imens, bland rucola og pære i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.

Top med sauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image