Kachumbersalat er en indisk salat med tomat og agurk. Vores variant indeholder også granatæble, mynte og lime. Vi serverer den med abrikosglaseret tofu stegt med indiske krydderier, velduftende kokosris, og kølende yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Granatæble
1 stk
Lime
180 g
Tofu
(Indeholder Soja)
150 g
Jasminris
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
1 pose
Mynte
4 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Mel til panering
1 spsk
Smør til stegning
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil gylden.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak agurk og tomat groft.
Hak mynte fint.
Halver lime.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland granatæble, agurk, tomat, mynte, salt og et skvæt limesaft i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Skær tofu i 2 cm tern, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og Mild Mahal i en dyb tallerken.
Vend tofu i skålen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tofu i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt sojasauce og aprikoschutney, rør rundt, og tag panden af varmen.
Vend tofu i stegepanden lige inden servering.
Anret kokosris og kachumbersalat på tallerkener.
Top med tofu og yoghurt.