Har du aldrig hørt om bhaji? Det er en indisk, friturestegt grøntsagssnack med løg og masser af dejlige krydderier. I aften serverer vi vores grøntsags-'bhaji' med ingefærkrydrede ovnstegte kartofler, sursød abrikoschutney og en spændende granatæblesalat med lime, agurk, mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Agurk
1 pose
Mynte & koriander
500 g
Kartofler
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Lime
4 g
Curry-On
½ stk
Granatæble
½ stk
Rød chili
½ tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Bland yoghurt, mayonnaise og abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] i en mellemstor skål.
Imens, pisk hvedemel [3 spsk | 6 spsk], vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og Curry-On sammen i en mellemstor skål.
Tilsæt et skvæt vand, hvis dejen virker for stiv.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Rør rødløg og snittet kålsalat i skålen med dej, og stil til side.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Hak agurk groft.
Halver lime [½ stk, 2P].
Hak mynte og koriander groft.
Bland agurk, granatæble, mynte, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (3 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne (steg ad flere omgange ved behov).
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Anret bhaji, granatæblesalat og kartofler på tallerkener.
Top kartofler med chili.
Server med abrikoschutney.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.