topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk grøntsags-'bhaji'

Indisk grøntsags-'bhaji'

med ovnstegte kartofler og granatæblesalat

Har du aldrig hørt om bhaji? Det er en indisk, friturestegt grøntsagssnack med løg og masser af dejlige krydderier. I aften serverer vi vores grøntsags-'bhaji' med ingefærkrydrede ovnstegte kartofler, sursød abrikoschutney og en spændende granatæblesalat med lime, agurk, mynte og koriander.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

500 g

Kartofler

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

25 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Lime

4 g

Curry-On

½ stk

Granatæble

½ stk

Rød chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)589 kcal
Energi (kJ)2463 kJ
Fedt23 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat82.3 g
Sukker24 g
Protein12.9 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginger Ninja og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Bland yoghurt, mayonnaise og abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] i en mellemstor skål. 

Bland bhaji-dej
2

Imens, pisk hvedemel [3 spsk | 6 spsk], vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og Curry-On sammen i en mellemstor skål.

Tilsæt et skvæt vand, hvis dejen virker for stiv.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Rør rødløg og snittet kålsalat i skålen med dej, og stil til side.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav granatæblesalat
4

Hak agurk groft.

Halver lime [½ stk, 2P].

Hak mynte og koriander groft.

Bland agurk, granatæble, mynte, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en stor skål.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Steg bhaji
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (3 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne (steg ad flere omgange ved behov). 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Server
6

Anret bhaji, granatæblesalat og kartofler på tallerkener.

Top kartofler med chili. 

Server med abrikoschutney.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.