I aften går den kulinariske rejse til Indien. Aftenens opskrift byder på fantastisk god sesampaneret sej med 'bombay-kartofler'. Vi panerer sej i panko, karry og sesamfrø, og steger den derefter til perfektion. Samtidig bager vi kartofler, løg og tomater med fantastiske krydderier. Skønt tilbehør er kølende abrikosyoghurt og frisk chili og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Koriander
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
4 g
Curry-On
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rød chili
500 g
Kartofler
1 stk
Rødløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ginger Ninja, salt og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, bland yoghurt, abrikoschutney, vand og salt i en lille skål.
Skær rødløg i 2 cm både.
Hak tomat groft.
Pluk koriander.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Fordel rødløg og tomat på bagepladen i ovnen, når kartoflerne har 10 min tilbage. Vend sammen, og bag videre i 10 min.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko, sesamfrø og Curry-On i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan de erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, grøntsager og kartofler på tallerkener.
Top grøntsager og kartofler med chili, koriander og en smule abrikosyoghurt.
Server med resterende abrikosyoghurt.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.