topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk linsebowl

Indisk linsebowl

med ristet kokosnød og mynteyoghurt

I aften laver vi en virkelig skøn alt-i-en ret, med masser af smag, farve og struktur. Vi laver en indisk linsebowl med luftige basmatiris, linser kogt med karry og sød chilisauce, mangosalat med agurk og rødløg, mynteyoghurt og ristet kokosnød.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 pakke

Grønne linser

40 g

Sød chilisauce

4 g

Curry-On

1 stk

Agurk

½ stk

Mango

½ stk

Rødløg

1 stk

Lime

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

½ g

Chiliflager

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Mynte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)710 kcal
Energi (kJ)2973 kJ
Fedt21.6 g
Mættet fedt13.9 g
Kulhydrat104.3 g
Sukker28.7 g
Protein18 g
Salt2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær lime i både.

Bland rødløg, limesaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål.

Rist kokos
3

Opvarm en stegepande på middelhøj varme.

Rist kokos i 2-3 min, eller indtil gylden. og overfør til en lille skål. Tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], limesaft [1 tsk I 2 tsk] og et nip salt, og rør rundt.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Tilsæt mango og agurk
4

Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i 1 cm tern.

Vend mango og agurk i skålen med rødløg.

Lav mynteyoghurt
5

Skyl linser under koldt vand i en si.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg linser og Curry-On i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt sød chilisauce, rør rundt, og tag panden af varmen. 

Imens, hak mynte fint.

Bland yoghurt, mynte og et nip salt i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med linser, mangosalat, mynteyoghurt og kokos.