I aften laver vi en virkelig skøn alt-i-en ret, med masser af smag, farve og struktur. Vi laver en indisk linsebowl med luftige basmatiris, linser kogt med karry og sød chilisauce, mangosalat med agurk og rødløg, mynteyoghurt og ristet kokosnød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 pakke
Grønne linser
40 g
Sød chilisauce
4 g
Curry-On
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
½ stk
Rødløg
1 stk
Lime
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
½ g
Chiliflager
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Mynte
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær lime i både.
Bland rødløg, limesaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme.
Rist kokos i 2-3 min, eller indtil gylden. og overfør til en lille skål. Tilsæt chiliflager [½ pakke, 2P], limesaft [1 tsk I 2 tsk] og et nip salt, og rør rundt.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Skær agurk i 1 cm tern.
Vend mango og agurk i skålen med rødløg.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg linser og Curry-On i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sød chilisauce, rør rundt, og tag panden af varmen.
Imens, hak mynte fint.
Bland yoghurt, mynte og et nip salt i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med linser, mangosalat, mynteyoghurt og kokos.