I aften går den kulinariske rejse til Indonesien, og vi frister med en fantastisk sataykylling med sojasauce. Fantastisk tilbehør er cremet hvidløgskogte ris med smør, og en frisk og farverig æbleslaw med rødkål, forårsløg og honning-ingefærdressing!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Æble
1 stk
Forårsløg
50 g
Sataysauce
(Indeholder Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide). Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland snittet salat, rødkål, det hvide forårsløg, æble og honning-ingefærdressing i en stor skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag panden af varmen. Tilsæt sataysauce [½ pakke, 2P], sojasauce [1/2 pakke, 2P] og et skvæt vand*, og vend sammen.
Anret hvidløgsris og æbleslaw i dybe tallerkener. Top med sataykylling og sataysauce fra panden. Drys med det grønne forårsløg.