Aftenens opskrift indgår i kategorien "festmåltid", og I kan se frem til en overdådig en af slagsens. Vi krydrer en hel kylling med BBQ-krydderi og bager den til sprød perfektion. Samtidig bager vi kartofler, som vi knuser let og topper med hjemmelavet pesto. Vi laver også en cremet sauce med soltørrede tomater, fløde og middelhavskrydderier og en frisk salat med rucola, salatost og cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1100 g
Hel kylling
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
½ stk
Hvidløgsfed
300 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Kyllingefond
100 g
Soltørrede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
500 g
Kartofler
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Basilikum
250 g
Cherrytomater
150 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
70 g
Rucola
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 1)
2.5 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
¾ tsk
Salt (trin 5)
Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og BBQ-krydderi i en lille skål.
Dub kylling tør med køkkenrulle, dryp med BBQ-olie, og krydr med salt [1 tsk | 2 tsk] udvendigt og indvendigt. Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min. Sænk til 220°C/200°C (varmluft), og bag videre i 25-35 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.
Imens, hak persille, pinjekerner og basilikum meget fint.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Halver cherrytomater.
Skær salatost i 2 cm tern.
Skyl rucola.
Bland rucola, salatost, cherrytomater, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg soltørrede tomater i 1-2 min. Tilsæt Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og kyllingebouillon, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.
Anret kylling og kartofler i fade.
Server med sauce og salat.