Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Citron
1 pose
Sukkerærter
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver sukkerærter, og skær citron i både.
Hak persille groft og hvidløg fint.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Hak skalotteløg fint.
TIP: Vandet skal være salt som havvand.
Dub laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Bland chili (gem lidt til anretning), olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et nip salt og peber og halvdelen af persille og havldelen af hvidløg i en lille skål.
Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persilleolie. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Kom pasta og sukkerærter i gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta og sukkerærter med en smule olivenolie i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Fordel rejer på bagepladen med laks, når der er 3-4 min tilbage, og bag i ovnen i 3-4 min.
Overfør rejer til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Drys med hvedemel [½ spsk | 1 spsk], og rør rundt.
Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, sukkerærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Anret rejepasta og laks på tallerkener.
Drys med resterende persille og chili.
Server med resterende citronbåde.
TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.