Italiensk lakse- og rejepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk lakse- og rejepasta

Italiensk lakse- og rejepasta

med cremet flødesauce og persillepesto

Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!

Allergener:
Fisk
Krebsdyr
Sulfitter
Æg
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron

1 pose

Sukkerærter

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1106 kcal
Energi (kJ)4627 kJ
Fedt59.6 g
Mættet fedt20.4 g
Kulhydrat85.7 g
Sukker9.5 g
Protein59.1 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver sukkerærter, og skær citron i både.

Hak persille groft og hvidløg fint.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. 

Hak skalotteløg fint.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. 

Bag laks
2

Dub laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber. 

Bland chili (gem lidt til anretning), olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et nip salt og peber og halvdelen af persille og havldelen af hvidløg i en lille skål.

Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persilleolie. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Kog pasta og sukkerærter
3

Kom pasta og sukkerærter i gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Vend eventuelt pasta og sukkerærter med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

 Bag rejer
4

Fordel rejer på bagepladen med laks, når der er 3-4 min tilbage, og bag i ovnen i 3-4 min. 

Overfør rejer til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. 

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Lav flødesauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Drys med hvedemel [½ spsk | 1 spsk], og rør rundt.

Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, sukkerærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen.

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret rejepasta og laks på tallerkener. 

Drys med resterende persille og chili.

Server med resterende citronbåde.

TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image