I aften frister vi med en yderst innovativ sandwich, fyldt med spændende ingredienser. Vi luner baguette, smører dem med basilikumdressing med aioli, og fylder dem med middelhavskrydrede frikadeller med ost, karamelliseret rødløg og friske cherrytomater og rucola. Vi serverer vores italienske oksekødssandwich med ostebagte kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
225 g
Hakket oksekød
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
125 g
Cherrytomater
20 g
Rucola
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Imens, bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til frikadeller (3 pr. person), og overfør til en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedte, når kartoflerne har 12 min tilbage.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl rucola [1/2 pose, 2P].
Halver cherrytomater.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, aioli, hvidløg, basilikum, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.
Placer brød på risten, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Top kartofler med finrevet ost og frikadeller med revet ost.
Bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten er smeltet og brødet er gennemvarmet.
Del brød på langs, og smør med en smule basilikumdressing.
Fyld med frikadeller, rødløg, rucola og cherrytomater, og krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Server med kartofler og resterende basilikumdressing.