Japansk inspireret kongereje-'donburi'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk inspireret kongereje-'donburi'

Japansk inspireret kongereje-'donburi'

med ingefærris og sort sesammayo-slaw

Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, som toppes med sprødstegte pankopanerede rejer med teriyakisauce, og grønsagerne består af kålsalat med asiatisk mayonnaise og limesyltede radiser og agurk.

Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 tsk

Ingefær

1 stk

Lime

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

37.5 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

½ g

Chiliflager

150 g

Jasminris

250 g

Kongerejer

(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)

1 stk

Agurk

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Radiser

150 g

Spidskål, skåret

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Salt til dressing

1 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1

Æg til panering

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3254 kJ
Kalorier (kcal)778 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat104.9 g
Sukker11.6 g
Protein32.2 g
Salt6.7 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt grøntsager
2

Imens, halver lime.

Skær radiser og agurk i tynde skiver.

Bland limesaft, sukker, salt, radiser og agurk i en lille skål.

Hæld lage fra inden servering.

Lav salat
3

Snit forårsløg fint.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Bland sesamfrø, forårsløg og chiliflager i en lille skål.

Bland spidskål, salt og sesammayonnaise i en stor skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Paner rejer
4

Dup rejer tørre med et køkkenrulle.

Bland rejer, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Pisk æg i en lille skål.

TIP: Brug halvdelen af det piskede æg.

Steg rejer
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Vend panko i skålen med rejer.

Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, grøntsager, salat og rejer i dybe tallerkener.

Top rejer med teriyakisauce.